De laatste jaren zijn de prijzen van de smartphones alleen maar de hoogte in gegaan. Wanneer je het nieuwste model wil hebben, moet je vaak al enkele honderden euro’s betalen. Smartphones boven de duizend euro leken lang ondenkbaar, maar ook deze zijn vandaag de dag een feit. Aangezien het een dure aankoop is, wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Bij sommige webshops worden daarom bij de aankoop van een smartphone vaak al een hoesje en beschermglas als optie aangeboden. 

Soorten hoesjes

Naast een beschermglas voor het scherm van je smartphone zijn telefoonhoesjes de tweede meest gekochte accessoire bij de aankoop van een toestel. Vandaag de dag heb je verschillende soorten hoesjes waaruit je kan kiezen. Het klassieke hoesje is natuurlijk het hoesje dat enkel je achterkant en je zijkanten beschermd. Je hebt hier zowel mogelijkheden in flexibel plastiek of in harde hoesjes. Het voordeel van flexibele en plooibare hoesjes is dat je ze vaak eenvoudiger om je toestel kan plaatsen. Het nadeel kan zijn dat ze in sommige gevallen sneller gebruikssporen bevatten dan harde hoesjes. 

Een tweede mogelijkheid is om een hoesje te kopen dat zowel je voorkant als je achterkant beschermd. Waar je wel op moet letten is dat een eventueel beschermglas niet belemmert dat je hoesje volledig kan sluiten. Wil je graag dit type hoesje? Dan is het aan te raden om voor een beschermfolie te kiezen. Deze zijn minder dik dan beschermglas en kunnen eenvoudiger gebruikt worden in combinatie met een hoesje dat volledig sluit. Het voordeel van dergelijke hoesjes is dat je ook enkele kaarten zoals je bankkaart of je identiteitskaart in je hoesje kan steken. Ideaal wanneer je geen portemonnee wil meenemen naar een bepaald evenement. 

Laat zelf je hoesje maken

Of je nu op zoek bent naar iPhone 14 telefoonhoesjes of een hoesje voor een andere gsm, je hebt vandaag de dag enorm veel keuze. Dit maakt het vaak niet eenvoudig om een hoesje te kiezen. Daarom kan het leuk zijn om zelf een hoesje te ontwerpen. Tegenwoordig kan je bij de nieuwste smartphones ook hoesjes bestellen waarop je een foto kan laten plaatsen. Let er wel op dat je zeker nakijkt of de foto in kwestie goed genoeg is van kwaliteit en ook op je hoesje past. Bij iPhone 14 telefoonhoesjes moet je er bijvoorbeeld op letten dat de plaats waar de twee of drie cameralenzen zitten, er niet voor zorgt dat het belangrijkste deel van je foto wegvalt. Gelukkig kan je bij de meeste webshops zelf de plaatsing van je foto een beetje aanpassen voor je het effectief bestelt. 

Je hebt natuurlijk ook niet enkel de mogelijkheid om een foto te plaatsen op een hoesje. Heb je bijvoorbeeld een quote dat typerend is voor jou? Niemand houdt je tegen om deze op een hoesje te plaatsen. Mogelijkheden genoeg!